Cele mai periculoase mezeluri

Cele mai periculoase mezeluri spune Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, presedintele Institutului de Cercetari Alimentare sunt:
crenvusti Cele mai periculoase mezeluriCrenvurstii. Contin multa tocatura de oase, tendoane, pielite si grasime si nu ofera organismului substante de calitate. Ei pot provoca toxiinfectii alimentare cu Salmonella sau, in cazuri extreme, cancer de stomac, pentru ca pielitele pasarilor contin germenul campilobacter, care favorizeaza aceasta boala.

salam Cele mai periculoase mezeluriSalamurile. Acestea contin 60% slanina si sorici si doar 17% carne de calitate inferioara. Printre ingrediente se numara aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20% sau carmin, colorant ce poate declanaa alergii, rinite sau eruptii pe piele.

parizer Cele mai periculoase mezeluriParizerul. Are circa 80% slanina si sorici de porc si 10% carne de pasare dezosata mecanic (in care intra oase macinate). Pentru ca are mult amidon si fibre din soia, mezelul confera starea de satietate, dar e greu de digerat.

kaizer Cele mai periculoase mezeluriKaizerul. E injectat frecvent cu solutii cu sare, cu gelifinati pentru retinerea apei si cu conservanti care mentin aspectul proaspat al produsului.
carnati Cele mai periculoase mezeluriCarnatii. Au 60% carne de porc, cu slanina si sorici. Acestia sunt colorati artificial cu carmin si contin conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu, care dau si o aroma specifica.

Leave a Reply